به گزارش مشرق، امیر دریادار حبیبالله سیاری در همایش ملی توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران در منطقه دوم دریایی ولایت در بندر جاسک،افزود: امیدوارم حضور مسئولان عالی رتبه کشوری در این همایش در بندر راهبردی جاسک و مهمترین ساحل کشورمان منجر به اخذ تصمیماتی تاریخساز و راهبردی شود تا اجرایی شدن تدابیر مقام معظم رهبری در زمینهی لزوم توسعه و آبادانی سواحل مکران را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه دروازهی طلایی بندرجاسک به سوی فرصتهای راهبردی در ابعاد منطقهای و جهانی گشوده شده است، اظهار کرد: این همایش به منظور اجرایی شدن تدابیر مقام معظم رهبری و برجسته ساختن ظرفیتهای سواحل مکران و بیان نقش آن در توسعه ملی و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران سازماندهی شده است.
وی ادامه داد: از استقرار مطلوب نیروی دریایی در ساحل و دریا بندرجاسک حایت می کنیم به نحوی که در آیندهای نزديك، شاهد پیشرفت سریع این سواحل و اقتدار بیش از پیش نیروی دریایی به عنوان پیشانی قدرت دریایی نظام مقدس ایران اسلامی در ساحل مكران، مناطق دریایی کشور و دریاهای آزاد باشیم.
سیاری اظهار کرد: توسعه فرآیندی، کوششهای مردم و دولت را برای بهبود اوضاع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر منطقه متحد کرده و مردم مناطق مورد توسعه را برای مشارکت در پیشرفت ملی توانا میسازد.
وی اضافه کرد: توسعهی ملی، فرآیند توسعهی همه جانبهای است كه ابعاد گوناگونی را شامل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی و ارتباط متقابل آنها را در برمیگیرد؛ بهگونهای كه هر یک از ابعاد این فرآیند، در ارتباط مستمر با ابعاد دیگر قرار داشته و از طریق تأثیر متقابل، یكدیگر را كامل کرده و پیكرهی واحدی بهنام توسعه مللی را پدید میآورند.
سیاری با بیان اینکه در این فرآیند، دولت و مردم عناصر اصلی و اثرگذار بر توسعه بهشمار میروند، خاطرنشان کرد: اندیشمندان، فرهیختگان، و مسئولین امروز با هدایت مقتدایمان، مقام معظم رهبری در محلی گرد هم آمدهایم که با وجود برخورداری از ظرفیتهایی راهبردی و تمدنساز، مجاورت با فرصتهای بیشمار و پای کار آمدن همهی ظرفیتها و امکانات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، برای قرارگرفتن در روند مطلوب پیشرفت، همچنان محتاج توجه جدی در ابعاد ملی و در سطوح تصمیمسازی و تصمیمگیری کلان است.
وی ادامه داد: آنچه تاکنون اساسیترین پیشران حرکت و چراغ راه نیروی دریایی و سواحل مکران به سمت پیشرفت بوده است، تأکید ویژهی مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به ظرفیتی ملی است که در صورت فعال شدن، قادر است فارغ از وابستگی به اقتصاد تک محصولی، مرز امکان تولید ملی را به شکل قابل توجهی افزایش داده و رفاه و منزلتی درخور ایران اسلامی برای ملت ایران فراهم آورد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: این درحالی است که در دنیای امروز، شاهد تغییرات تاریخساز و شگرفی هستیم که بخش قابل توجهی از آن در منطقه خاورمیانه شکل گرفته است و یا در حال تغییر و شکل گرفتن میباشد.
وی با اشاره به اینکه رقابت ژئوپلیتیکی در این منطقه این ظرفیت را دارا است تا تأثیر تعیین کنندهای در نظم جهانی داشته باشد، تصریح کرد: تجدید حیات واحدهای سیاسی با بهرهگیری از ظرفیتهای راهبردی منطقه اقیانوس هند، تمرکز بر علائق ژئوپلیتیکی مشترک و تقویت محیط همکاری با استفاده از بسترهای مشترک، این امکان را برای ایران اسلامی فراهم خواهد کرد تا با وجود حضور نامطلوب عناصر استکبار جهانی، آینده را آنگونه ترسیم نمایند که تحقق چشماندازهای مطلوب ملت ایران را در پی داشته باشد.
سیاری اضافه کرد: اکنون که متأثر از انقلاب، وزن ژئوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران به شکل قابل توجهی دستخوش تغییرات اساسی شده و رشد تصاعدی آن منزلت منطقهای و جهانی ویژهای برای کشور به ارمغان آورده است، قدرت دریایی کشور بیش از پیش نیازمند فعالسازی ظرفیتهای سواحل مکران برای ایجاد امتدادهای عمقی در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دفاعی است تا با بهرهگیری از آن، مرکز ثقل قدرت دریایی منطقه و جهان را به نفع منافع و آرمانهای نظام مقدس ج.ا.ایران جابجا نماید.
وی افزود: بدیهی است چنین شرایطی، کشورمان را در مجاورت تهدیدها و فرصتهایی راهبردی قرار میدهد که بیتوجهی به آنها، تکرار غفلتی تاریخی اما با دامنهی تأثیر شدیدتر و عمیقتر را در پی دارد و توجه به آن جبران عقب افتادگیهای تاریخی با نرخ پیشرفتی قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به همین جهت با دور اندیشی و تدبیر فرماندهی معظم کل قوا، استقرار نیروی دریایی که با شایستگیِ کلیدیِ دریانوردیِ اقیانوسی برخوردار است، در سواحل گسترده مکران در دستور کار قرار گرفت و نداجا در راستای تحقق تدابیر فرماندهی معظم کل قوا با عزمی راسخ تا آخر ایستاده است.
وی اضافه کرد: هماکنون نیروی دریایی با امکانات محدود، به عنوان طلیعه دار توسعه مکران، گامهای اولیه استقرار در این سواحل را برداشته و منافع ملی را در دریا و آب های آزاد جهان تأمین و امنیت خطوط مواصلاتی راهبردی کشور را که شاهرگ تجارت خارجی تلقی میشود با حضور شبانهروزی خود در دریا حفظ کرده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: نکته دیگری هم که نباید فراموش شود این است که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تأثیر بسزایی در آباد سازی ملی داشته است اگر دولت توجه ویژه ای داشته باشد، نیروی دریایی میتواند عامل پیشرفت در رشد سواحل جنوب شرق و منطقه مکران باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت :حضور فرهیختگان در بندر راهبردی جاسک تصمیم های تاریخ ساز را رقم خواهد زد تا با اجرای تدابیر رهبر معظم انقلاب در زمینه توسعه سواحل مکران، این منطقه به دروازه طلایی ایران تبدیل شود.
وی اظهار کرد: آنچه نیروی دریایی متعهد به اجرای آن است، نه فقط اجرای مأموریت، بلکه اجرای مأموریت با تأکید به تحقق تدابیر مقام معظم رهبری است که به عنوان خط قرمز اقدامات نیروی دریایی در دریا و ساحل قرار گرفته است و این همان چیزی است که با نهایت وجود خود را مکلف و متعهد به اجرای آن میدانیم.
سیاری تصریح کرد: امروز نیروی دریایی در اجرای فرمان مقام معظم رهبری با همهی ظرفیت و توان خود وارد عرصه شده است و با تحمل آسیبهایی، حتی خانوادهها در اجرای تدابیر از اقصی نقاط کشور در ساحل مکران مستقر و وارد عرصهی مجاهدتی خاموش شدهاند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: نیروی دریایی با همهی وجود و باگامهایی راسخ تحقق منافع ملی را نشانه رفته است.
وی در پایان گفت: به همین جهت از مجلس شورای اسلامی، دولت و همهی عرصههای تصمیمسازی و تصمیمگیری ملی انتظار می رود، از طریق اولویت دادن به پیشرفت سواحل مکران، تغییر رویکرد ملی به سوی توسعهی دریا محور، اهتمام به توسعهی فرهنگ دریایی و تأمین امکانات لازم، حمایتهای خود را به سربازان ولایت که به نیابت از شما، پرچمدارِ حرکتِ رو به پیشرفتِ مهمترین بخش از میهن اسلامی شدهاند، مبذول کرده تا از این طریق، گامهای راسخ و مؤثرتری در جهت اجرای مأموریتو تحقق تدابیر مقام معظم رهبری برداشته شود.
کد خبر 319346
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۶
- ۰ نظر
- چاپ
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی دریایی با امکانات محدود، به عنوان طلیعه دار توسعه مکران، گامهای اولیه استقرار در این سواحل را برداشته و منافع ملی را در دریا و آب های آزاد جهان تأمین و امنیت خطوط مواصلاتی راهبردی کشور را که شاهرگ تجارت خارجی تلقی میشود با حضور شبانهروزی خود در دریا حفظ کرده است.